02-04-2020, 12:55:49
A tu moj przepis:
1) weź mielone,
2) usmaż
3) zjedz z chlebem
Zazdroszcze Wam umiejetnosci.
1) weź mielone,
2) usmaż
3) zjedz z chlebem
Zazdroszcze Wam umiejetnosci.
02-04-2020, 12:55:49
A tu moj przepis:
1) weź mielone, 2) usmaż 3) zjedz z chlebem Zazdroszcze Wam umiejetnosci.
02-04-2020, 13:22:20
To ja idę robić mielone, ale dodam bułkę, jajko, cebulę i przyprawy sól i pieprz.
02-04-2020, 13:57:50
02-04-2020, 14:50:53
Też gotuję ale proste rzeczy, te przepisy wyglądają jak smok wawelski nawet nie wiem czy bym się odwazyl
02-04-2020, 15:18:55
05-04-2020, 08:50:56
Idą święta i trzeba coś zrobić:
składniki: chleb tostowy 2 op., serek philadelphia 850g, śmietana 36% 200 g, chrzan tarty 1 łyżka, ogórek 2 szt., łosoś wędzony 200 g, jajko na twardo 3 szt. zielony pieprz marynowany 2 łyżeczki, czosnek 1 ząbek, korniszon 6 szt., koperek 1 pęczek, cytryna 1 szt., sól, pieprz, wykonanie: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, odcisnąć. kilka plasterków łososia zostawić do dekoracji. Koper, jajka i korniszony drobno posiekać. Do serka dodać śmietanę wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać łososia, połowę koperku i pieprz marynowany. Do drugiej ogórki, koper i czosnek. Do trzeciej jajka i korniszony. Do czwartej chrzan. Masy doprawić do smaku. Chleb okroić ze skórki, ułożyć pierwszą warstwę i posmarować masą jajeczną, kolejna warstwa chleba i smarujemy masą łososiową, trzecią warstwę chleba smarujemy masą ogórkową, czwartą smarujemy masą chrzanową i nią też smarujemy boki. Podajemy schłodzone po ok 4h.
11-04-2020, 10:42:38
Tak mało składników, a taka pyszna. Wciąga na maksa. Spróbujcie ?
Składniki: Makaron orzo, ryżowy 2 opakowania po 250g Puszka kukurydzy 1 kg pieczarek startych na tarce i smażonych na maśle Sól, pieprz, majonez i tajny składnik,czyli maggi. Ona musi być, gdyż daje ten smak ?
25-04-2020, 11:31:55
GOLASY ?uwielbiam ich smak. Ziemniaki gotujemy, pod koniec gotowania dodajemy kasze gryczana(proporcje wedle uznania). Jeśli ktoś lubi dużo kaszy to tak od serca?Odlewamy wodę, ziemniaki z kasza trzeba zmieszać i poczekać aż ostygną. Dodajemy cebulkę zarumieniona na patelni, jeśli ktoś lubi to też dużo i na koniec dajemy twaróg półtłusty. Ja dałam tutaj 2 kostki twarogu i około 300 g kaszy gryczanej. Wszystko mieszamy razem i formujemy takie kotleciki i wstawiamy do piekarnika na 180-200 stopni około godziny. Podaje ze śmietaną.
25-04-2020, 14:30:03
To ja się dziś zadowolę jedzonkiem że słoiczka nie mam na nic siły, pogoda średnia, może niedługo wrócę do pracy taka mam nadzieję
20-05-2020, 06:17:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 06:19:00 przez grabi_en.)
MIĘTA
Przepis na najpyszniejsze w świecie mojito! Robiłam je w zeszłym roku w tym muszę polować na miętę ? a może ma jej ktoś za dużo i chciałby się podzielić ? ?? *1l wody *1kg cukru *1 kwasek cytrynowy (20g) *garść mięty *1 cytrynę Mięte (liście) wrzucić do garnka + pokrojoną w plasterki cytrynę. W osobnym garnku zagotować wodę + cukier + kwasek. Wrzątkiem zalać miętę z cytrynką. Zostawić tak pod przykryciem min 24h. Przecedzić całość przez sitko. Ja rozlewając do słoików przecedzam raz jeszcze przez małe sitko. Można również przez jakąś gazę bądź pieluchę tak aby pozbyć się paproszków. Gotowy soczek pasteryzujemy ok 10min. Latem idealne np z wodą gazowaną a zimą zamiast cukru do herbatki ? Ps. jeśli macie dużo mięty róbcie od razu x3 albo x5 Wiem co mówię! ? |
|