19-04-2022, 11:04:20
(19-04-2022, 10:04:09)MarwPL napisał(a):Tak była to pożyczka refinansowana z miloan. Dziękuję za pomoc.(18-04-2022, 17:15:48)grzesiek0704 napisał(a): Może moglibyście coś poradzić w takiej sytuacji. Jedna z firm windykacyjnych wykupiła moje zadłużenie od wezsobie.pl , było to w czerwcu 2020. Od tego momentu wysłali pocztą zawiadomienie o cesji, oraz spamowali skrzynkę e-mail wezwaniami do zapłaty. Sytuacja się zmieniła w lutym 2022, gdyż pod adres pod którym już nie mieszkam zaczął się pojawiać windykator terenowy. Zostawiał karteczki w skrzynce z prośbą o kontakt. Poprzedniego wierzyciela informowałem o zmianie adresu. Skorzystałem z Waszego generatora dokumentów i wysłałem listownie do tej firmy pismo "Skarga na firmę windykacyjną". Odpowiedzieli mi na e-maila dołączając dokumenty pożyczki, którą miałem zawrzeć wraz z potwierdzeniem wypłaty:
W odpowiedzi na Pana pismo informuję Pana, że nabyliśmy to zobowiązanie w drodze umowy cesji i rozpoczęliśmy w stosunku do Pana działania windykacyjne w dniu 3 czerwca 2020 r. Wierzycielem pierwotnym w tej sprawie jest C2Finance Sp. z o.o.
Pragnę zaznaczyć, że staraliśmy się z Panem skontaktować za pomocą wiadomości e-mail, SMS i wizyt pracowników terenowych. Jednakże pomimo Naszych starań usilnie unika Pan kontaktu w tej sprawie i w żaden sposób nie ustosunkowuje się do Naszego roszczenia, które jest w pełni zasadne i wymagalne. Ponadto pragnę odnotować, że jako Pana wierzyciel mamy prawo kontaktować się z Panem również za pośrednictwem pracowników terenowych, którzy działają na podstawie Zasad Dobrych Praktyk ZPF.
Czy mogę jeszcze coś zrobić aby przestali przyjeżdżać i nachodzić adres pod którym nie jestem zameldowany ani nie mieszkam bo się wyprowadziłem?
Witam.
Z tego co można wywnioskować z Twojej wypowiedzi, to po pierwsze kupili roszczenie za pożyczkę refinansującą.
Po drugie nie zaprzeczyłeś w dotychczasowej korespondencji z nimi, że roszczenie jakiego żądają od Ciebie istnieje.
Teraz powinieneś napisać do nich pismo(maila bez wskazywania aktualnego adresu) i w dwóch zdaniach powinieneś wskazać że:
1. zaprzeczasz, że byłeś winien jakąkolwiek sumę pieniędzy firmie C2Finance Sp. z o.o.,
2. nie zamieszkujesz już pod adresem .......... i nie czujesz się w obowiązku do podawania aktualnego adresu.