(14-11-2018, 21:40:43)uspokajaczka napisał(a): Widzę, że kuchnia dłużnika ma się bardzo dobrze.
Mam pytanie do Mila1 ile wynosi kwotowo masło własnej produkcji. Proszę o podaniem gram i złotówki?
Ważyć nie ważyłam, ale cała miseczka z 1l śmietany za 6zł. Czyli więcej niż kostka sklepowego. A smak nieporównywalny!
A z tego co zostaje np. racuchy!
(14-11-2018, 21:44:13)qwertyytrewq napisał(a): O! Przypomniałam sobie o schabie w kminku.
0,5kg schabu wieprzowego bez kości
4 cebulę białe
2 łyżeczki kminku
Liść laurowy
Sól i pieprz do smaku
Schab umyc,osuszyc i pokroić w plastry centymetrowe.
Nie tłuc jak na schabowe, obtoczyć w mące. Zrumienić na patelni. W między czasie pokroić cebulkę w piórka. Usmazony schab przełożyć do rondelka, na mięso wyłożyć pokrojoną cebulkę. Na mięso i cebulę wlać wodę by kotlety były przykryte cieczą. Dodać listek,dusić do momentu miękkości cebulki i schabu(kontrolować ilosc sosu)w połowie gotowania dodać sól pieprz i kminek.
Podawać z ziemniaczkami i mizeria albo buraczkami
Ja bym zjadła, a młody nie lubi duszonegp