14-03-2019, 16:43:16
(14-03-2019, 16:38:57)adriano001 napisał(a):(14-03-2019, 16:24:42)grabi_en napisał(a):(14-03-2019, 15:03:03)Łukasz_G napisał(a): Creamfinance w umowach refinansujacych podaje bledną wysokość odsetek przy odstąpieniu, bo umowa nie jest oprocentowana. A jesli nie jest, to nie mogą tych odsetek pobierac.
Jak ktoś spłacil u nich pożyczke, a wczesniej refinansowal raz za razem i stracil na tym całą masę kasy to moze złożyć skd do kazdej zamknietej umowy. I dodatkowo napsiac, że mechanizm refinansowania to obejscie zakazu z art. 36a-c ustawy o kredycie konsuemckim. Czynność prawna mająca na celu obejscie prawa jest nieważna. Są już orzeczenia, które wprost to przyznają. Wystarczy poszukać na Portalu Orzeczen. Dlatego informacja która przekazał Adrian jest jak najbardziej przydatna.
Okazało się, że mam w sumie 8 pożyczek spłaconych i jak z Lendonem nie ma problemu, bo umowy dalej są na profilu, to nie bardzo wiem skąd pobrać extraprortfel.
I kluczowe pytanie, czy na to ie jest przypadkiem termin 1 roku??
W Extra z tego co pamietam też były umowy na profilu, Mnie zwrócili za refinansowania sprzed 3 lat
Może i były a teraz nie ma!