16-07-2019, 15:24:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2019, 15:25:52 przez grabi_en.)
Babka tiramisu
250 g mąki,
250 g mascarpone ,
200 g cukru ,
10 g kakao bez cukru ,
15 g kawy espresso ,
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ( proszek ) ,
3 duże jajka ,
50 ml oleju słonecznikowego ,
zapach waniliowy ,
16 g proszku do pieczenia
Mascarpone ubić na gładko dodawać po 1 jajku i ubijać Wlać olej ubijając , zapach , mąkę , proszek Dobrze wymieszać
Podzielić na 3 części Pierwszą zostawić białą . Do drugiej dać espresso i kawę rozpuszczalną do trzeciej dać kakao
Foremkę 23 cm z kominkiem wysmarować i wysypać Dać część z kakao ( wygładzić) dać cześć białą ( wygładzić ) Dać część kawową ( wygładzić ) Piec w tem. 180 stopni ok 30-35 minut ( do suchego patyczka ) Zimną posypać kakao
Polecam pyszna babka
250 g mąki,
250 g mascarpone ,
200 g cukru ,
10 g kakao bez cukru ,
15 g kawy espresso ,
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ( proszek ) ,
3 duże jajka ,
50 ml oleju słonecznikowego ,
zapach waniliowy ,
16 g proszku do pieczenia
Mascarpone ubić na gładko dodawać po 1 jajku i ubijać Wlać olej ubijając , zapach , mąkę , proszek Dobrze wymieszać
Podzielić na 3 części Pierwszą zostawić białą . Do drugiej dać espresso i kawę rozpuszczalną do trzeciej dać kakao
Foremkę 23 cm z kominkiem wysmarować i wysypać Dać część z kakao ( wygładzić) dać cześć białą ( wygładzić ) Dać część kawową ( wygładzić ) Piec w tem. 180 stopni ok 30-35 minut ( do suchego patyczka ) Zimną posypać kakao
Polecam pyszna babka