14-11-2018, 21:44:13
O! Przypomniałam sobie o schabie w kminku.
0,5kg schabu wieprzowego bez kości
4 cebulę białe
2 łyżeczki kminku
Liść laurowy
Sól i pieprz do smaku
Schab umyc,osuszyc i pokroić w plastry centymetrowe.
Nie tłuc jak na schabowe, obtoczyć w mące. Zrumienić na patelni. W między czasie pokroić cebulkę w piórka. Usmazony schab przełożyć do rondelka, na mięso wyłożyć pokrojoną cebulkę. Na mięso i cebulę wlać wodę by kotlety były przykryte cieczą. Dodać listek,dusić do momentu miękkości cebulki i schabu(kontrolować ilosc sosu)w połowie gotowania dodać sól pieprz i kminek.
Podawać z ziemniaczkami i mizeria albo buraczkami
0,5kg schabu wieprzowego bez kości
4 cebulę białe
2 łyżeczki kminku
Liść laurowy
Sól i pieprz do smaku
Schab umyc,osuszyc i pokroić w plastry centymetrowe.
Nie tłuc jak na schabowe, obtoczyć w mące. Zrumienić na patelni. W między czasie pokroić cebulkę w piórka. Usmazony schab przełożyć do rondelka, na mięso wyłożyć pokrojoną cebulkę. Na mięso i cebulę wlać wodę by kotlety były przykryte cieczą. Dodać listek,dusić do momentu miękkości cebulki i schabu(kontrolować ilosc sosu)w połowie gotowania dodać sól pieprz i kminek.
Podawać z ziemniaczkami i mizeria albo buraczkami