13-09-2021, 08:27:51
BURACZKI - pycha
- 3 kg buraczków,
- 1/2 kg papryki czerwonej,
- 1/2 kg cebuli
ZALEWA:
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka octu,
- 1 szklanka oleju,
- 2 łyżki soli,
- 1/2 szklanka cukru + trochę pieprzu
Buraczki ugotować, zetrzeć na tarce jarzynowej.
Cebulę, paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na gotującą zalewę. Gotujemy przez 10 minut. Mieszamy z buraczkami i gorące wkładamy do słoików i pasteryzujemy.
Uwaga:
takich buraczków nie kupicie w żadnym sklepie.
- 3 kg buraczków,
- 1/2 kg papryki czerwonej,
- 1/2 kg cebuli
ZALEWA:
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka octu,
- 1 szklanka oleju,
- 2 łyżki soli,
- 1/2 szklanka cukru + trochę pieprzu
Buraczki ugotować, zetrzeć na tarce jarzynowej.
Cebulę, paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na gotującą zalewę. Gotujemy przez 10 minut. Mieszamy z buraczkami i gorące wkładamy do słoików i pasteryzujemy.
Uwaga:
takich buraczków nie kupicie w żadnym sklepie.