25-06-2020, 07:29:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2020, 07:32:58 przez grabi_en.)
Pyszne ...musiałam wypróbować Młoda kapusta w jajku i bułce... (surowa - pokrojona na porcje posolona i popieprzona) polecam.
25-06-2020, 08:22:59
Po koronie dupsko mi urosło wzięłam się za te zbedne kilogramy.Wczoraj miałam kotlety z kalafiora,nk mega mi smakowaly.Tą kapustę tez wypróbuję
25-06-2020, 09:28:33
27-06-2020, 09:59:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2020, 10:06:49 przez grabi_en.)
Umyj twarz tym preparatem, a pozbędziesz się zmarszczek i ciemnych plam.
Jak wiadomo najlepsze kosmetyki, to te, które zrobimy sobie sami z naturalnych składników. Ten przepis pomoże w walce z zaskórnikami i przebarwieniami twarzy. Pietruszka zawiera wiele witamin, minerałów i składników odżywczych. Sok z tej rośliny bogaty jest w olejki eteryczne i ma dużo manganu oraz potasu. Ten płyn jest również szczególnie użyteczny w przypadku chorób nerek i dróg moczowych, gorączki, zmęczenia, zapalenia oczu oraz cukrzycy. Pietruszka odgrywa znaczącą rolę w przemyśle kosmetycznym przez swoje właściwości regeneracyjne i wybielające. Odświeża, wybiela oraz wzmacnia skórę, jednocześnie redukuje zaczerwienienia i wzdęcia. Dodatkowo eliminuje trądzik i przebarwienia. Składniki 2 łyżki stołowe pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny (lub octu jabłkowego) 200 ml wody Instrukcje Zagotuj 200 ml wody i dodaj do niej 2 łyżki posiekanej pietruszki. Zagotuj całość jeszcze raz, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Teraz dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny, przelej miksturę do szklanej butelki i przechowuj w lodówce. Stosowanie Balsam ten może być stosowany codziennie – rano i wieczorem. Zamyka pory, wybiela skórę, usuwa zaskórniki i ciemne plamy z twarzy. Przy codziennym stosowaniu, w ciągu jednego miesiąca można pozbyć się wszelkich zaskórników i ciemnych plam, a także sprawić, aby cera była piękna i jasna. Dla oczu Aby wyeliminować zaczerwienienia i cienie pod oczami, przygotuj tę mieszankę, ale pomiń sok z cytryny.
25-07-2020, 10:28:41
Może komuś się przyda, PRZEPIS NA OCZYSZCZANIE TĘTNIC:
https://smakdnia.pl/niemiecka-medycyna-l...ljKPjrtqjQ
22-08-2020, 08:25:43
Cienkie Dietetyczne Naleśniki Z Cukinią – Idealny Letni Przepis.
Podaje Ci 7 powodów, aby przygotować takie właśnie naleśniki!
SKŁADNIKI
1. Lekko dojrzała cukinia jest najsmaczniejsza. Nie tylko ma najlepszy smak, ale także ma najwyższe stężenie witamin. To właśnie te warzywa i wybieram do przygotowania naleśników z cukinii. 2. Dobrze umyj cukinię i zetrzyj ją na tarce. 3. Drobno posiekaj zioła. Jak chcesz, może to być koper lub np. pietruszka. 4. Roztrzep jajko z solą, używając miksera lub trzepaczki. 5. Dodaj mleko do ubitego jajka i wymieszaj. 6. Wsyp przesianą mąkę i mieszaj ciasto, aż będzie gładkie. 7. Wlej ciasto do miski startej cukinii. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki oleju. 8. Mieszaj wszystko, aż uzyskasz gładka masę. 9. Rozgrzej patelnię i rozprowadź na niej ciasto. Olej roślinny jest już w cieście, więc nie musisz smarować patelni. Kiedy naleśnik zarumieni się z jednej strony, odwróć go i smaż na złoty kolor z drugiej strony. Naleśniki z cukinią są szczególnie smaczne z sosem czosnkowym. Aby go zrobić, wymieszaj 250 ml gęstej śmietany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem.
22-08-2020, 17:17:47
Dzięki, super przepis. Nawet takie beztalencie kulinarne jak ja weszło na wyżyny sztuki kucharskiej smażąc Twoje naleśniki. Dobrze smakują również z sosem pomidorowo - czosnkowym. Pomidory obrane ze skórki duszę na masełku z podsmażonym czosnkiem. Z jogurtem greckim też są pyszne.
22-08-2020, 19:52:33
Może i w tygodniu ja spróbuje
24-09-2020, 14:41:11
Szynka gotowana w herbacie wygląda jak wędzona szynka. Przepis na takie wykonanie dała mi koleżanka, najpierw jednak skosztowałam u niej tego wyrobu. Przyznam, że byłam w niemałym szoku, to był bardzo smaczny kawałek wędliny!
Zaczęłam robić ją sama w mojej kuchni. Co jednak ważne to to, żeby użyć właśnie herbaty Lipton, najbardziej sprawdza się smakowo. Schab , który tu już jest w tym wątku, też smakuje rewelacyjnie. Przyprawiajcie swoimi ulubionymi przyprawami, można użyć do nacierania gotowej przyprawy do mięs, do zalewy dodać jeszcze jakiś ulubiony składnik, ja dodałam tych naturalnych ziół. Pilnowałam tego, by woda całkiem przykrywała mięso podczas gotowania, dolewałam jeśli była taka potrzeba. Do wykonania takiej wędliny można użyć schabu , karkówki czy fileta drobiowego. Składniki: * 1 kawałek szynki ok. 1 kg – 1,20 kg * 2 łyżki soli do nacierania mięsa Na zalewę: * 5 kulek ziela angielskiego * 4 liście laurowe * 4 kulki jałowca * 2,5 łyżki soli * 1 łyżka ziaren pieprzu * 4 ząbki czosnku * 1 łyżka kolendry * 6 torebek herbaty Lipton * 2 -2,5 l wody Dodatkowo: * siatka do wędzenia Na 1 kg mięsa przypada 1 godzina gotowania Szynkę oczyściłam ze zbędnych błonek i umyłam, natarłam solą i wstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia opłukałam szynkę i włożyłam do siatki wędzarniczej. W garnku zagotowałam składniki na zalewę i włożyłam torebki herbaty i szynkę. Jeśli woda nie przykrywała całkiem mięsa to dolewałam wody i odrobinę jeszcze soliłam. Gotowałam tyle i le ważyła szynka, na każdy 1 kg przypadała 1 godzina gotowania. Gdy minął zalecany czas wyłączyłam ogień pod garnkiem i pozostawiłam w nim mięso do ostudzenia się zalewy. Smacznego!
07-10-2020, 08:40:20
NUTELLA
- 2 kg jabłek zetrzeć i rozgotować, - dodać cukier do smaku, dodać : -2 budynie czekoladowe. - 10 dgk kakao, - 10 - 20 dkg orzechów zmielonych, - 3 cukry waniliowe, - 1 mleko w puszcze słodkie skondensowane, Wszystko wymieszać i zagotować. Nakładać do słoików i pasteryzować 15 min. |
|