07-06-2020, 11:00:55
Napój z pomarańczy (9 l)
3 pomarańcze + 0,5 kg marchwi zagotować z 1,5 l wody
3/4 kg cukru
40 - 50 g kwasku cytrynowego
7,5 l wody
Pomarańcze ze skórą podzielić na ćwiartki i marchew ugotować do miękkości z 1,5 l wody.
Pozostałe 7, 5 l wody zagotować z 3/4 kg cukru i kwaskiem cytrynowym - ostudzić.
Ugotowane pomarańcze i marchew zmiksować i przecedzić przez gazę i dodać do reszty wody 7,5 l, wymieszać i przelać do butelek.
3 pomarańcze + 0,5 kg marchwi zagotować z 1,5 l wody
3/4 kg cukru
40 - 50 g kwasku cytrynowego
7,5 l wody
Pomarańcze ze skórą podzielić na ćwiartki i marchew ugotować do miękkości z 1,5 l wody.
Pozostałe 7, 5 l wody zagotować z 3/4 kg cukru i kwaskiem cytrynowym - ostudzić.
Ugotowane pomarańcze i marchew zmiksować i przecedzić przez gazę i dodać do reszty wody 7,5 l, wymieszać i przelać do butelek.