Witam
Od jakiegoś czasu męczy mnie windykacja VINDIX (Cyfrowy polsat sprzedał dług pewnie ok 100zł w sumie nie słuszny ale to nie temat) generalnie chodzi mi o to że ciągle wysyłaja sms że chcą polubownie sie dogadać ale ostatnio przysłali takiego " W Pana sprawie sąd wydał tutuł wykonawczy uprawniający do wszczęcia egzekucji prze komornika sądowego. szczeguły tel xxxx lub vindix.pl Vindix SP z o.o." Informuję że żadnego pisma nigdy nie otrzymałem od nich ani od sądu (tak wiem że listy sądowe trzeba odbierać). I moje pytanie czy jeśli by była jakaś sprawa sądowa w której byłbym oskarżony z tytułu nie zapłacenia to dostanę takią informację pocztą czy ktoś to może załatwić tak że jest już wyrok i itp ?
03-10-2019, 13:10:53
(03-10-2019, 12:35:22)coco11 napisał(a): WitamPodstawowe pytanie: - czy masz założone konta w EPU i SR? Sprawdź powyższe portale i dopiero doszukuj się czy zostałeś pozwany, a może zmieniłeś adres zamieszkania i wierzyciel to wykorzystał i Cię pozwał na stary adres. Jak to sprawdzisz wróć z pytaniem na forum. (03-10-2019, 13:10:53)grabi_en napisał(a):(03-10-2019, 12:35:22)coco11 napisał(a): WitamPodstawowe pytanie: Nie mam kont na EPU i SR (nawet nie wiem co to jest i jaki jest ich prawdziwy adres tych skrótów i czy trzeba mieć tam konto by coś sprawdzić) Adres od urodzenia ten sam. (03-10-2019, 13:26:04)coco11 napisał(a):Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta:(03-10-2019, 13:10:53)grabi_en napisał(a):(03-10-2019, 12:35:22)coco11 napisał(a): WitamPodstawowe pytanie: proszę EPU (SĄD REJONOWY W LUBLINIE Elektroniczne Postępowanie Upominawcze) tu masz namiary jak założyć konto: https://forum.beznakazu.pl/showthread.php?tid=5 SR - Sąd Rejonowy Namiary na założenie konta: https://forum.beznakazu.pl/showthread.php?tid=6
03-10-2019, 14:57:11
(03-10-2019, 13:36:56)grabi_e napisał(a): Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta: Założę tam konta, ale ciekawi mnie że można zostać skazany bez jakokolwiek powiadomienia ? Może być przecież tak że ktos idzie z jakimiś danymi do e-sądu i pozwany nawet nic nie wie o tym że zaraz zapadnie na niego jakiś wyrok a potem ten kto pozwał leci do komornika o tytuł wykonawczy to jest chyba nie fer? (03-10-2019, 14:57:11)coco11 napisał(a):Nie chcę wyrokować - tak nie powinno się wydarzyć, ale wierzyciele popełniają różne błędy, ja ostatnio pisałam pismo do SR bo było nie moje nazwisko. Dopóki nie przejrzysz portali to tylko gdybać możemy. Może to też być blef w celu żeby Ciebie wystraszyć i żebyś w trybie natychmiastowym oddał pieniądze. Ponadto wierzyciele piszą tak zgrabnie pisma, z których można interpretować różny odbiór wiadomości - jak możesz wklej tą wiadomość - oczywiście zasłaniając swoje dane wrażliwe - to CI napiszę czy jest to podpucha, czy należy traktować to serio.(03-10-2019, 13:36:56)grabi_e napisał(a): Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta:
10-10-2019, 09:28:47
(03-10-2019, 15:34:30)grabi_en napisał(a):(03-10-2019, 14:57:11)coco11 napisał(a):Nie chcę wyrokować - tak nie powinno się wydarzyć, ale wierzyciele popełniają różne błędy, ja ostatnio pisałam pismo do SR bo było nie moje nazwisko. Dopóki nie przejrzysz portali to tylko gdybać możemy. Może to też być blef w celu żeby Ciebie wystraszyć i żebyś w trybie natychmiastowym oddał pieniądze. Ponadto wierzyciele piszą tak zgrabnie pisma, z których można interpretować różny odbiór wiadomości - jak możesz wklej tą wiadomość - oczywiście zasłaniając swoje dane wrażliwe - to CI napiszę czy jest to podpucha, czy należy traktować to serio.(03-10-2019, 13:36:56)grabi_e napisał(a): Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta: Witam, Nigdzie mnie tam nie ma (czyli straszyli) ale przysłali wkońcu jakies oficialne pismo poleconym. W załączniku treść. Wiem, że na takie pisma należy odpowiadać mimo wszystko. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc w napisaniu odwołania lub wstrzymania do wpisania do BiG. Chciałbym napisac odwołanie w sprawie tego (uważam bezsłusznego) wezwania do zapłaty, i w odwołaniu chciałbym poprosić o takie rzeczy ich (VindiX) jak: - 1. kto jest wierzycielem, 2.czy mają podpisane faktycznie porozumienie lub umowę z wierzycielem i kopie tej umowy, jaki jest dokument opiewający na te kwotę wg wierzyciela (rachunek itp) oraz potwierdzenie czy dokument wierzyciela był kiedykolwiek poprawnie dostarczony do mnie. Wszystko w terminie 14 dni i jeśli któreś z moich wymagań nie jest spełnione to traktuje to jak próbe wyłudzenia pieniedzy i uważam roszczenie za bezpodstawne. Jednocześnie nie zgadzam się na umieszczenie moich danych do BIG Informator S.A. oraz Krajowego Rejestru Długów Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA Czy mogę tak napisać ewentualnie prosiłbym o pomoc w ładnym sformuowaniu moich żadań ?
10-10-2019, 09:54:20
(10-10-2019, 09:28:47)coco11 napisał(a):Odpowiadamy na listy polecone, ale do Sądu Rejonowego, EPU, a tu podepnij sobie kopertę pod list - napisz datę odbioru z poczty i włóż a/a do danej chwilówki.(03-10-2019, 15:34:30)grabi_en napisał(a):(03-10-2019, 14:57:11)coco11 napisał(a):Nie chcę wyrokować - tak nie powinno się wydarzyć, ale wierzyciele popełniają różne błędy, ja ostatnio pisałam pismo do SR bo było nie moje nazwisko. Dopóki nie przejrzysz portali to tylko gdybać możemy. Może to też być blef w celu żeby Ciebie wystraszyć i żebyś w trybie natychmiastowym oddał pieniądze. Ponadto wierzyciele piszą tak zgrabnie pisma, z których można interpretować różny odbiór wiadomości - jak możesz wklej tą wiadomość - oczywiście zasłaniając swoje dane wrażliwe - to CI napiszę czy jest to podpucha, czy należy traktować to serio.(03-10-2019, 13:36:56)grabi_e napisał(a): Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta: Twój koncert życzeń co sobie życzysz, a czego nie nie interesuje wierzyciela, windykację - spłacisz nie będziesz nigdzie wpisany, a tak to niestety mogą i nie zawiele masz do powiedzenia. (10-10-2019, 09:54:20)grabi_en napisał(a):(10-10-2019, 09:28:47)coco11 napisał(a):Odpowiadamy na listy polecone, ale do Sądu Rejonowego, EPU, a tu podepnij sobie kopertę pod list - napisz datę odbioru z poczty i włóż a/a do danej chwilówki.(03-10-2019, 15:34:30)grabi_en napisał(a):(03-10-2019, 14:57:11)coco11 napisał(a):Nie chcę wyrokować - tak nie powinno się wydarzyć, ale wierzyciele popełniają różne błędy, ja ostatnio pisałam pismo do SR bo było nie moje nazwisko. Dopóki nie przejrzysz portali to tylko gdybać możemy. Może to też być blef w celu żeby Ciebie wystraszyć i żebyś w trybie natychmiastowym oddał pieniądze. Ponadto wierzyciele piszą tak zgrabnie pisma, z których można interpretować różny odbiór wiadomości - jak możesz wklej tą wiadomość - oczywiście zasłaniając swoje dane wrażliwe - to CI napiszę czy jest to podpucha, czy należy traktować to serio.(03-10-2019, 13:36:56)grabi_e napisał(a): Jak ma się długi to jest priorytet nr 1 dp założenia konta: Spłacisz łatwo powiedzieć, jeśli uważam że nie słusznie i bezpodstawnie żadają i w sumie nie ma wierzyciela podanego to chyba mam prawo wiedzieć za co jest jakiś rachunek ? W ten sposób moge powiedzięc że wystawiłem dwa miesiące temu rachunek komuś (tylko zapomniałem go wysłać) i udać sie do windykacji z wydrukowana fakturą, że teraz mają odzyskac kasę. Tak to chyba nie działa? A jesli działa to w jaki Państwie żyjemy. Dlatego nie zgadam się z tym wezwaniem do zapłaty i wolałbym wiedzieć niż ślepo płacić. |
|