05-04-2020, 08:50:56
Idą święta i trzeba coś zrobić:
składniki: chleb tostowy 2 op., serek philadelphia 850g, śmietana 36% 200 g, chrzan tarty 1 łyżka, ogórek 2 szt., łosoś wędzony 200 g, jajko na twardo 3 szt. zielony pieprz marynowany 2 łyżeczki, czosnek 1 ząbek, korniszon 6 szt., koperek 1 pęczek, cytryna 1 szt., sól, pieprz,
wykonanie: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, odcisnąć. kilka plasterków łososia zostawić do dekoracji. Koper, jajka i korniszony drobno posiekać. Do serka dodać śmietanę wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać łososia, połowę koperku i pieprz marynowany. Do drugiej ogórki, koper i czosnek. Do trzeciej jajka i korniszony. Do czwartej chrzan. Masy doprawić do smaku. Chleb okroić ze skórki, ułożyć pierwszą warstwę i posmarować masą jajeczną, kolejna warstwa chleba i smarujemy masą łososiową, trzecią warstwę chleba smarujemy masą ogórkową, czwartą smarujemy masą chrzanową i nią też smarujemy boki. Podajemy schłodzone po ok 4h.
składniki: chleb tostowy 2 op., serek philadelphia 850g, śmietana 36% 200 g, chrzan tarty 1 łyżka, ogórek 2 szt., łosoś wędzony 200 g, jajko na twardo 3 szt. zielony pieprz marynowany 2 łyżeczki, czosnek 1 ząbek, korniszon 6 szt., koperek 1 pęczek, cytryna 1 szt., sól, pieprz,
wykonanie: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, odcisnąć. kilka plasterków łososia zostawić do dekoracji. Koper, jajka i korniszony drobno posiekać. Do serka dodać śmietanę wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać łososia, połowę koperku i pieprz marynowany. Do drugiej ogórki, koper i czosnek. Do trzeciej jajka i korniszony. Do czwartej chrzan. Masy doprawić do smaku. Chleb okroić ze skórki, ułożyć pierwszą warstwę i posmarować masą jajeczną, kolejna warstwa chleba i smarujemy masą łososiową, trzecią warstwę chleba smarujemy masą ogórkową, czwartą smarujemy masą chrzanową i nią też smarujemy boki. Podajemy schłodzone po ok 4h.