14-10-2020, 18:05:31
KUBUŚ DOMOWY:
5 kg dyni
4 kg jabłek
2 kg marchwi
10 cytryn - sok
0,5 kg cukru
2 litry wody- gotujemy godzinę - miksujemy, stawiamy na gaz, dodajemy cukier i sok z cytryny, jeżeli jest za gęsty dolewamy wrzącej wody, cukier do własnego smaku, minutę gotujemy i wlewamy do wyparzonych buteleczek, zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą pasteryzować 5 min. Z tej porcji wychodzi 42 buteleczki, ja robiłam z połowy porcji. SMACZNEGO. WIEM CO JEM❤
5 kg dyni
4 kg jabłek
2 kg marchwi
10 cytryn - sok
0,5 kg cukru
2 litry wody- gotujemy godzinę - miksujemy, stawiamy na gaz, dodajemy cukier i sok z cytryny, jeżeli jest za gęsty dolewamy wrzącej wody, cukier do własnego smaku, minutę gotujemy i wlewamy do wyparzonych buteleczek, zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą pasteryzować 5 min. Z tej porcji wychodzi 42 buteleczki, ja robiłam z połowy porcji. SMACZNEGO. WIEM CO JEM❤