BezNakazu.pl
Ja z windykacją nie rozmawiam - Wersja do druku

+- BezNakazu.pl (https://forum.beznakazu.pl)
+-- Dział: Windykacja (https://forum.beznakazu.pl/forumdisplay.php?fid=53)
+--- Dział: Jak radzić sobie z windykacją (https://forum.beznakazu.pl/forumdisplay.php?fid=54)
+--- Wątek: Ja z windykacją nie rozmawiam (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Biedronka 24 - 24-10-2018

(24-10-2018, 18:05:47)grabi_en napisał(a): Dzisiaj, dzwoni do mnie telefon, patrzę a tam pierwsza osoba z mojej listy w telefonie, odbieram niczego nie świadoma, i słyszę firma Obligo (za Tleno - SMS365) , oczywiście ich pogoniłam nie wdając się w dyskusję - odpowiedziałam, czemu się włamują na moją komórkę i łączą się z telefonu mojego znajomego. Uważajcie nie dajcie się wyprowadzić z równowagi.

Jestem w szoku, jak tak można zrobić

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - grabi_en - 24-10-2018

(24-10-2018, 18:10:42)Mila1 napisał(a): A takie włamanie nie podlega karze.Przecież to nielegalne!

Kiedyś jak o tym czytałam, to nikt tego nie kwestionował, a teraz poi RODO - to się poważnie zastanawiam, u mnie w bloku zniknęły wszystkie dane lokatorów, trzeba by chyba było nagrywać takie rozmowy, ale człowiek nie świadomy - nie zastanawia się, że to włamanie i podszywanie się pod inną osobę.'generalnie ja cała windykację gonię, jak dzwonią do mnie do pracy - to mój nieustanny tekst - nie wolno Wam dzwonić do mnie do pracy, do widzenia, telefon jak dzwoni to nie odbieram, a jak przez przypadek odbiorę, bo nie które windykacje potrafią zadzwonić z telefonu Twojej miejscowości - ponoć jest to możliwe - to nie podaję pesel, więc nie ma weryfikacji i  wypad, ale ostatnio przedstawiają się i nie chcą peselu tylko dopytują się czy jest dłużnik jest po 2 stronie telefonu, ale ja się nie wdaję w dyskusję, żegnam czule - czyli spadaj gościu.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Mila1 - 24-10-2018

(24-10-2018, 18:20:34)grabi_en napisał(a):
(24-10-2018, 18:10:42)Mila1 napisał(a): A takie włamanie nie podlega karze.Przecież to nielegalne!

Kiedyś jak o tym czytałam, to nikt tego nie kwestionował, a teraz poi RODO - to się poważnie zastanawiam, u mnie w bloku zniknęły wszystkie dane lokatorów, trzeba by chyba było nagrywać takie rozmowy, ale człowiek nie świadomy - nie zastanawia się, że to włamanie i podszywanie się pod inną osobę.'generalnie ja cała windykację gonię, jak dzwonią do mnie do pracy - to mój nieustanny tekst - nie wolno Wam dzwonić do mnie do pracy, do widzenia, telefon jak dzwoni to nie odbieram, a jak przez przypadek odbiorę, bo nie które windykacje potrafią zadzwonić z telefonu Twojej miejscowości - ponoć jest to możliwe - to nie podaję pesel, więc nie ma weryfikacji i  wypad, ale ostatnio przedstawiają się i nie chcą peselu tylko dopytują się czy jest dłużnik jest po 2 stronie telefonu, ale ja się nie wdaję w dyskusję, żegnam czule - czyli spadaj gościu.

No i jesteś zdrowsza. Te rozmowy do niczego nie prowadzą jak wiemy!

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - AnowiB - 25-10-2018

Ponieważ mam trochę klamotów na olx to jeszcze jak miałam vivusa...zadzwonił telefon.Kierunkowy z mojego miasta.Odebrałam myśląc,że to w sprawie jakiegoś ogłoszenia.A to była windykacja vivusa.Teraz w ogłoszeniach mam dopisany kontakt tylko przez sms albo mailowy.Wtedy podnieśli mi ciśnienie i to bardzo.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Monika_00 - 25-10-2018

Ja miałam przyjemność rozmowy z providentem i rapidą.
Nigdy więcej nie odbiorę już telefonu od windykacji, od razu blokuję nr.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Mariuszd37 - 25-10-2018

Mi sie wydawalo ze z providentem idzie sie dogadac.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Monika_00 - 25-10-2018

W moim przypadku niestety nie. Od razu zostałam zmieszana z błotem, że jestem nieuczicwa, nieodpowiedzialną krętaczką.
Pani była oburzona jak moja sytuacja mogła się tak diametralnie zmienić, że nie stać mnie na płacenie rat. Próbowała wymusić na mnie aby podała dokładną datę, kiedy pieniądze wpłyną. Poirytowała mnie swoją natarczywością, i powiedziałam, ze nie mam ochoty rozmawiać z tak chamską babą. Rozłączyłam się i już więcej nie odebrałam. To było pół roku temu i od tej pory już z nikim nie rozmawiam bo i po co. Zresztą wypowiedzieli mi już umowę.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - grabi_en - 30-10-2018

Dzisiaj chyba do mnie dzwonili prawie z całej Polski.:
Gorzów Wielkopolski, Radom, W-wa, Kraków, Konin, Słupsk, Gdańsk , Ostróda- taki rozmach mają pewnie to Kaczmarki lub Obligo - bo jeszcze ich mam.

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Mila1 - 30-10-2018

(30-10-2018, 15:10:42)grabi_en napisał(a): Dzisiaj chyba do mnie dzwonili prawie z całej Polski.:
Gorzów Wielkopolski, Radom, W-wa, Kraków, Konin, Słupsk, Gdańsk , Ostróda- taki rozmach mają pewnie to Kaczmarki lub Obligo - bo jeszcze ich mam.

Ogólnopolska kobieta jesteś Duży uśmiech

RE: Ja z windykacją nie rozmawiam - Mariuszd37 - 30-10-2018

A Poznania nie było?