BezNakazu.pl
Wygrane/ przegrane przed sądem - Wersja do druku

+- BezNakazu.pl (https://forum.beznakazu.pl)
+-- Dział: Sądy (https://forum.beznakazu.pl/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Dział: postępowanie przed sądem (https://forum.beznakazu.pl/forumdisplay.php?fid=29)
+--- Wątek: Wygrane/ przegrane przed sądem (/showthread.php?tid=11)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - grabi_en - 03-10-2019

(02-10-2019, 16:28:41)Mila1 napisał(a):
(02-10-2019, 13:35:51)Samotna27 napisał(a): Gratuluje.Czekam na informacje az mnie brzuch z nerwow boli. Boje sie jak cholera....

A te nerwy to coś ci pomogą? Myślę, że zaszkodzą- zdrowiu!

Stan emocjonalny dłużnika na każdym etapie wychodzenia z długów jest inny, później dochodzimy do wniosku, że te nerwy do niczego nam były nie potrzebne, w niczym nie pomogły jedynie tylko zdołowały nasz stan psychiczny. Jedynie co warto - to szukać dodatkowego zatrudnienia!

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - Anastazja86 - 18-10-2019

Ogromnie dziękuję Panu Markowi i całemu zespołowi! Dziś była moja pierwsza sprawa . Sąd oddalił powództwo. Mam nadzieję ze nie będzie apelacji . Bardzo się cieszę. Dziękuję!

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - AnowiB - 18-10-2019

Anastazjo,powoli wszystko się wyprostuje.Będzie jeszcze cięzko ale już namacalny krok do przodu.Reszta też się ułoży.

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - Becia63 - 29-01-2020

I ja również chciałam serdecznie podziękować Panu Markowi. Jest pierwsza wygrana wekslowa z Profi CreditUśmiech). Sąd oddalił powództwo. Poprostu nie dochodzi to do mnie, że los wreszcie zaczyna się uśmiechać i łaskawiej spoglądać na moje problemy. Jestem cały czas w szoku..Jesli ktoś pyta " czy warto? "- odpowiem: WARTOUśmiech
Może dokładniej napisze o tym sam Pan Marek bo mnie się ręce trzęsą z wrażenia i nie trafiam w klawiaturę..Sam Bóg mi zesłał to Forum i Pana Panie Marku. Jeszcze raz dziękuję za pomoc, za wsparcie i za wszystko co Pan robi dla takich jak ja..

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - Monika_00 - 29-01-2020

Dziewczyny gratuluję wygranych.
Ja niestety przegrałam z provident na kwotę prawie 6 000 zł, plus koszty sądowe 2 000zł.
Kapitał spłacony tylko 1500 z 4200.

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - grabi_en - 29-01-2020

(29-01-2020, 14:01:38)Monika_00 napisał(a): Dziewczyny gratuluję wygranych.
Ja niestety przegrałam z provident na kwotę prawie 6 000 zł, plus koszty sądowe 2 000zł.

A kto Cię reprezentował w SR?

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - MarwPL - 29-01-2020

(29-01-2020, 13:48:38)Becia63 napisał(a): I ja również chciałam serdecznie podziękować Panu Markowi. Jest pierwsza wygrana wekslowa z Profi CreditUśmiech). Sąd oddalił powództwo. Poprostu nie dochodzi to do mnie, że los wreszcie zaczyna się uśmiechać i łaskawiej spoglądać na moje problemy. Jestem cały czas w szoku..Jesli ktoś pyta " czy warto? "- odpowiem: WARTOUśmiech
Może dokładniej napisze o tym sam Pan Marek bo mnie się ręce trzęsą z wrażenia i nie trafiam w klawiaturę..Sam Bóg mi zesłał to Forum i Pana Panie Marku. Jeszcze raz dziękuję za pomoc, za wsparcie i za wszystko co Pan robi dla takich jak ja..

Co tu dużo pisać.
Profi wniosło pozew do sądu, a my wnieśliśmy odpowiedz na pozew.
Sąd na pierwszej rozprawie oddalił całe powództwo na kwotę prawie 18000 zł plus odsetki i ponad 4500 zł kosztów procesu.

(29-01-2020, 14:35:51)grabi_en napisał(a):
(29-01-2020, 14:01:38)Monika_00 napisał(a): Dziewczyny gratuluję wygranych.

A kto Cię reprezentował w SR?

My reprezentowaliśmy.
Będziemy od tego wyroku apelować.
Jak widać i mówię to od lat, wyrok wydaje sąd, a nawet mając 100% pewność swoich twierdzeń i zarzutów, można przegrać.

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - Becia63 - 29-01-2020

Mnie się wyjątkowo udało z Providentem. Przetrzymałam ich, sądziłam ze podadzą do sądu a tu.. supriseUśmiech Zaproponowali ugodę i to taką,ze spokojnie mogłam na to iść. Sama ustaliłam wysokośc rat i dzień spłaty. Ogólnie bardzo mi cięzko z finansami, ale skoro mam się próbowac ratowac, to robię to..skromniutkie życie ale grunt że jest światełko w tuneluUśmiech..

Moniko trzymam kciuki. . .Wiem, że Pan Marek stanie na uszach i będzie robił co moze, reszta w rękach opatrzności..

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - grabi_en - 29-01-2020

(29-01-2020, 13:48:38)Becia63 napisał(a): I ja również chciałam serdecznie podziękować Panu Markowi. Jest pierwsza wygrana wekslowa z Profi CreditUśmiech). Sąd oddalił powództwo. Poprostu nie dochodzi to do mnie, że los wreszcie zaczyna się uśmiechać i łaskawiej spoglądać na moje problemy. Jestem cały czas w szoku..Jesli ktoś pyta " czy warto? "- odpowiem: WARTOUśmiech

Ładnie i wzruszająco napisane Duży uśmiech

RE: Wygrane/ przegrane przed sądem - Monika_00 - 29-01-2020

Ależ ja nie mam do nikogo pretensji przecież, chciałam tylko pokazać jak różnie sądy rozpatrują sprawy. To oczywiste, że mimo starań są też wyroki niekorzystne i z tym trzeba się liczyć.
Zresztą przypuszczam, że tu na wyrok sędziny padły inne argumenty, ale cóż.
Może w apelacji się uda. Trzymajcie kciuki.